نجاری هنر شکل دادن و مونتاژ چوب و کنار هم قرار دادن قطعات است. در واقع نجاران انواع سازه ها و لوازم خانگی، تجاری و صنعتی را می سازند و نصب می کنند. نجارها عموماً با چوب سروکار دارند اما فولاد و بتن در تعمیر و نگهداری این سازه ها و دستگاه ها نیز دخیل هستند.
مهارت های شغل نجاری
شغل نجاری بسیاری از ویژگیها و مهارتهای شما را بررسی میکند فاکتور های مهم دیگر علاوه بر علاقه در این کار حائز اهمیت است از جمله این موارد تخیل و جنبه ی خلاقیت است. زیرا باید بر اساس اندازه های نامشخص کار کنند. همچنین خواندن نقشه نیاز به علم هندسه دارد که باید به آن تسلط داشت. و نجاری از نظر فیزیکی خشن است زیرا جابجایی قطعات تولید شده یا برش آسان نیست.
هدف ویژه از ساخت مصنوعات چوبی مانند مبلمان، رفع نیازها و درخواست های ویژه دانشجویان این صنعت می باشد. کاربا چوب زمینه اصلی فعالیت یک نجار است. ترکیب کالاها یا به عبارتی مواد دیگر از جمله آلومینیوم جایگزین چوب شده است. کار نجاری شامل فعالیت های زیادی است از جمله ساخت کرکره های چوبی. بنابراین، نجاران علاوه بر تسلط بر حرفه خود باید به سازه چوبی که برای عایق بودن و نفوذ ناپذیری آن در آب انتخاب می کنند، توجه داشته باشند.
مسئولیت های نجار
نصب، نگهداری و تعمیر انواع مصنوعات چوبی منزل از قبیل کابینت، درب، کمد، مبلمان، صندلی، تخت و ….
– انجام کار مطابق با شیوه های ایمنی
– تعمیر و نگهداری ابزار و تجهیزات در شرایط عملیاتی ایمن
-شناسایی تعمیرات مورد نیاز از طریق بازرسی ساختمان
-تعمیرات اسناد و مدارک و ثبت سوابق کامل
– برش و تغییر شکل چوب
– ساخت درب، پنجره و کابینت
– علامت گذاری صحیح و اندازه گیری برای برش چوب
رنگ کاری چوب
در صنعت نجاری مرحلهای به نام رنگ کاری وجود دارد که از اهمیت زیادی برخوردار است. درواقع زیبایی ظاهری محصول چوبی به رنگ کاری آن بستگی دارد. اطلاع از اینکه چه رنگی مناسب برای چه چوبی بوده و استفاده از آن چگونه است و مهارت از واجبات این حرفه محسوب میشود. رنگ کاری باید با دقت و ظرافت زیادی انجام شود تا محصول نهایی بدون نقص باشد.
در صنعت نجاری مرحله ای به نام رنگ کاری وجود دارد که بسیار مهم است. در واقع زیبایی ظاهر یک محصول با رنگ آن مشخص می شود. دانستن اینکه چه رنگی برای چه چوبی مناسب بوده و چگونه از آن استفاده می شود و مهارت یکی از وظایف این حرفه است. رنگ کاری باید با دقت و ظرافت انجام شود تا محصول نهایی بی عیب و نقص باشد.
گاهی وسایل چوبی مانند در، پنجره، مبلمان، صندلی و … که در اثر ضربه، گذشت زمان، پوسیدگی آسیب دیده اند، نیاز به رنگ دارند. یکی از نکاتی که در این مرحله باید مورد توجه قرار گیرد نوع و بافت چوب است که بر اساس آن باید از ابزار و رنگ های مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال در برخی از قسمت های سازه می توان از تفنگ برای رنگ آمیزی استفاده کرد اما از قلم مو برای رنگ آمیزی ظریف استفاده می شود. باید بدانید که فونداسیون باید قبل از رنگ آمیزی انجام شود وگرنه رنگ به خوبی روی چوب نمی نشیند یا به اصطلاح نمی خوابد.